Cafe d'n Ingel
2015-12-09 : Jennah Bell (The Candied Daylight Tour)

Singer/songwriter Jennah Bell groeide op in Oakland (US), maar heeft zich tegenwoordig in New York gevestigd.

Geïnspireerd door dichters, schrijvers en singer/songwriters als John Steinbeck, James Baldwin en Stevie Wonder laveert zij behendig tussen folk, soul, r&b en pop.
Haar heldere stem doet denken aan meerdere voorgangers, soms aan Billie Holiday, Carole King of zelfs aan die van Dolly Parton. Haar zang is zeer expressief en veelzijdig, de interpretatie van haar songs brengt luisteraars onmiddellijk in vervoering.

Met haar eerste zelfgeproduceerde EP ‘Early Bird’ en live EP ‘Live at Mother NY’ werd Jennah warm onthaald in de muziek scene van New York. Ze speelde tijdens de BET Awards in 2012, CMJ’s Music Marathon, SXSW Music Festival, op het hoofdpodium van The Roots Picnic, gevolgd door het North Sea Jazz Festival in 2013.

Onlangs bracht ze haar nieuwe single ‘Candied Daylight’ uit, deze werd direct opgepikt door platforms als The Fader, Afropunk en Okayplayer. Bell’s eerste studio EP ’Anatomy’, waarvoor ze heeft samengewerkt met engineer en producer Russell Elevado (van o.a. D’angelo’s ‘Voodoo’ en ‘Black Messiah’) en producer James Poyser, verschijnt dit najaar.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Jelske

Aanvang : 20:00u,  entree : €5.00Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld